logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula

that doesn’t have anything to do with you. Ивана Васева Tag

presstoexit / Posts tagged "that doesn’t have anything to do with you. Ивана Васева"

You made me so sad. Now, that doesn’t have anything to do with you.

Надворешни активности | куратор Ивана Васева, уметници Христина Иваноска, Јане Чаловски| You made me so sad. Now, that doesn’t have anything to do with you. , изложба | Мобилна/монтажна галерија на ЦАЦ, Скопје | 5 – 13 јуни, 2014
 
You made me so sad. Now, that doesn’t have anything to do with you. е групна изложба, курирана од Ивана Васева, која изложува поединечни интими односно претставува мини-инсталации кои се однесуваат на контексти, ситуации,...

You made me so sad. Now, that doesn’t have anything to do with you.

Надворешни активности | куратор Ивана Васева, уметници Христина Иваноска, Јане Чаловски| You made me so sad. Now, that doesn’t have anything to do with you. , изложба | Мобилна/монтажна галерија на ЦАЦ, Скопје | 5 – 13 јуни, 2014
 
You made me so sad. Now, that doesn’t have anything to do with you. е групна изложба, курирана од Ивана Васева, која изложува поединечни интими односно претставува мини-инсталации кои се однесуваат на контексти, ситуации, случајности и афективни рекации кои оставиле специфичен психолошко-емотивен впечаток на учесниците. Изложувањето на овие интими т.е. нивното јавно претставување содржи потенцијалност за рефлектирање и преиспитување на состојбата и ставовите на другите нудејќи му можност на посетителот „да се изложи самиот на себе“.