logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula

artists Tag

presstoexit / Posts tagged "artists"
Art Space Directory Book0029

Art Spaces Directory

August 09, 2012

External activity | press to exit project space (MK)| Art Spaces Directory (publication) | published by New Museum (NYC) | The Art Spaces Directory is an international guide to the sites where contemporary art and artists are nurtured, interrogated, and sustained. Building on the Museum as Hub model, the 2012 New Museum Triennial, "The Ungovernables," incorporated lengthy consultation with a network of curators, organizations, and artists from around the world, including Museum as Hub partners....

Art Space Directory Book0029

Art Spaces Directory

Август 09, 2012

Надворешни активности | Проектен простор Прес ту Егзит од Скопје (MK) | Art Spaces Directory (публикација) | издадена од New Museum (NYC) | The Art Spaces Directory е интернационален водич за простори кои ги негуваат и поддржуваат современите уметници и уметнички практики. Структурирано врз основа на модел за „Музејот како стожер на активности“, Триеналето на New Museum во 2012 година, насловено “The Ungovernables”, инкорпорира соработка со мрежа на куратори, организации и уметници од секаде низ светот,...

За нас

Здружението на граѓани Проектен простор Прес ту егзит - Скопје е основано во 2004 година од страна на уметниците Јане Чаловски и Христина Иваноска како посебна програмски базирана уметничка иницијатива за истражување и продукција во полето на визуелните уметности и кураторските практики.  Трите главни програми на активности на здружението се: Иницијатива за кураторски гостувања;  Нови проектни продукции;  и Предавања, презентации и изложби,  насочени кон изнаоѓање нови начини за генерирање и продукција на проекти како и воспоставување на соработки со уметници...