logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula

10-15.00 и 20-22.00 часот Tag

presstoexit / Posts tagged "10-15.00 и 20-22.00 часот"

Илузии на уметноста

Нови проектни продукции |  Проект „Илузии на уметноста“ на Доротеј Нешовски |  Проектен простор Прес ту егзит |  3 -14 декември 2018, 10-15.00 и 20-22.00 часот

„Илузии на уметноста“ на Доротеј Нешовски (1988, Скопје) е истражувачки проект кој се занимава со концептите за креативна спонтаност, ликовнa артикулација, социјална инклузија, педагогија и апстрахирање на релацијата галерија-публика-уметник.

„Илузии на уметноста“ се реализираше во рамки на програмата „Нови проектни продукции“ на Проектниот простор Прес ту егзит и резултира со серија на објекти/слики, дигитални отпечатоци, цртежи, фото-документација и ефемерни интервенции во простор. Доживеани од авторот како „урбани визуелни и ментални графички мапи“ каде паралелно коегзистираат авторовите искуства со луѓе, состојби, енергии, простори, и случки, тие се слоевито градени со колоритен графички интензитет. Визуелно провоцирајќи и комуницирајќи со гледачот, тие го насочуваат погледот истовремено навнатре кон интимниот, но истовремено и нанадвор кон урбаниот простор.