logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula

Резиденциски престој | Јованка Попова и Мира Гаќина | Проект „Курирање урбани заедништва“ во Limidity Temporary Art Projects | Мароко Tag

presstoexit / Posts tagged "Резиденциски престој | Јованка Попова и Мира Гаќина | Проект „Курирање урбани заедништва“ во Limidity Temporary Art Projects | Мароко"

Резиденциски престој / Курирање заедништва во урбан контекст

Резиденциски престојЈованка Попова и Мира ГаќинаПроект „Курирање заедништва во урбан контекст“ во Limidity Temporary Art Projects  |  Мароко, 8-23 октомври, 2018

Кое е влијанието на општествените судири во процесот на создавање на современи уметнички практики? Како ги толкуваме различните историски интерпретации и нивното влијание врз урбаниот развој и визуелната уметност? Осврнувајќи се на историскиот и урбаниот развој на Ел Јадида, со неговите богати мултикултурни различности, истражувањето се фокусира на практики кои генерираат процес на модификација на актуелната во нов вид на општествена реалност, на ниво на интеракција помеѓу помеѓу уметничкото и секојдневното искуство.