logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА РЕЗИДЕНЦИСКИ ПРЕСТОЈ НА ВИЗУЕЛЕН УМЕТНИК ОД МАКЕДОНИЈА ВО АВСТРИЈА press to exit project space Rotor Austria Tag

presstoexit / Posts tagged "ОТВОРЕН ПОВИК ЗА РЕЗИДЕНЦИСКИ ПРЕСТОЈ НА ВИЗУЕЛЕН УМЕТНИК ОД МАКЕДОНИЈА ВО АВСТРИЈА press to exit project space Rotor Austria"

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА РЕЗИДЕНЦИСКИ ПРЕСТОЈ НА ВИЗУЕЛЕН УМЕТНИК ОД МАКЕДОНИЈА ВО АВСТРИЈА

Отворен повик | West Balkan Calling | Резиденциски престој на визуелен уметник од Македонија во Австрија | во организација на  < rotor > center for contemporary art Graz и Проектен простор Прес  ту егзит | краен рок за аплицирање:  15. 08. 2015
 
WEST BALKAN CALLING
Artist-in-Residence Exchange Programme
организирана од  < rotor > center for contemporary art Graz во соработка со Проектен простор Прес ту егзит
 
WEST BALKAN CALLING е програма за уметничка размена и резиденциски престои меѓу 6 уметнички институции од Југоисточна Европа и 5 уметнички институции од Австрија, која ќе се реализира во текот на 2016 г.
 
Програмата е во организација на   < rotor > center for contemporary art Graz од Австрија, во соработка со Проектен простор Прес ту егзит (Скопје, Македонија),  T.I.C.A. – Tirana Institute of Contemporary Art (Тирана, Албанија), Public ROOM, (Сараево, Босна и Херцеговина), Stacion – Center for Contemporary Art (Приштина, Косово), Art Research Center 42° (Цетиње, Црна Гора), Kontekst Collective / Zadruga Oktobar (Белград, Србија) и lend|hauer (Клагенфурт, Австрија), AIR–ARTIST IN RESIDENCE (Кремс, Австрија), Atelierhaus Salzamt (Линц, Австрија), Kunsthalle Exnergasse (Виена, Австрија).
 
Во рамките на оваа програма Проектниот простор Прес ту егзит, а во соработка со < rotor > center for contemporary art Graz, организира резиденциски престој на еден македонски уметник во Австрија и истовремено обезбедува едномесечен резиденциски престој за уметник од Австрија, во Македонија.