logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula

Интернационален симпозиум „Кураторски размени“| Презентација на Гергели Ласло (Gergely László) | Музејот на современата уметност Скопје | 13 октомври 2018 Tag

presstoexit / Posts tagged "Интернационален симпозиум „Кураторски размени“| Презентација на Гергели Ласло (Gergely László) | Музејот на современата уметност Скопје | 13 октомври 2018"

Кураторски размени | Презентација на Герги Ласло (Gergely László)

Интернационален симпозиум „Кураторски размени“|  Презентација на Герги Ласло (Gergely László) |  Музејот на современата уметност Скопје |  13 октомври 2018, 20 часот

Презентацијата е дел од годишната програма на Проектниот простор Прес ту егзит со наслов „Недисциплинирани форми на знаење“ во рамките на серијата „Предавања, презентации и изложби“ и Меѓународниот симпозиум „Кураторска размени 7: Курирање урбани заедници“.

Од 2004 година Герги Ласло (1979) е член на уметничкиот колектив Техника Швајц (Tehnica Schweiz) заедно со Петар Ракоси (Péter Rákosi) (1971), а во неколку наврати соработувале со српската уметничка Катарина Шевиќ (1979). Лазло и Шевиќ моментално живеат во Берлин. Помеѓу 2002 и 2012 година, во Будимпешта, тие биле вклучени во водење на неколку уметнички простори, меѓу кои и Dinamo, Impex – Contemporary Art Provider и Lumen Foundation.