logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula

Uncategorised

presstoexit / Uncategorised

Мисија, визија и стратегија

Мисијата на „Проектниот простор Прес ту егзит“ е обединување и развој на креативните потенцијали на младите уметници и граѓаните и создавање услови за развој на современите модели на креативно промилсување и на модели за партиципативност во граѓанскиот сектор, истражување и критика. Визијата е да прерасне во организација која ќе допринесе за општото прифаќањето на современата уметност и кураторските практики како важен сегмент од витално значење за развојот на македонското општество во современо и демократско.  Во тој контекст стратегиската развојна заложба на...

You made me so sad. Now, that doesn’t have anything to do with you.

Надворешни активности | куратор Ивана Васева, уметници Христина Иваноска, Јане Чаловски| You made me so sad. Now, that doesn’t have anything to do with you. , изложба | Мобилна/монтажна галерија на ЦАЦ, Скопје | 5 – 13 јуни, 2014
 
You made me so sad. Now, that doesn’t have anything to do with you. е групна изложба, курирана од Ивана Васева, која изложува поединечни интими односно претставува мини-инсталации кои се однесуваат на контексти, ситуации, случајности и афективни рекации кои оставиле специфичен психолошко-емотивен впечаток на учесниците. Изложувањето на овие интими т.е. нивното јавно претставување содржи потенцијалност за рефлектирање и преиспитување на состојбата и ставовите на другите нудејќи му можност на посетителот „да се изложи самиот на себе“.