logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula

Author: admin

presstoexit / Articles posted by admin (Page 24)

About the project

Authors of the project:
Velimir Zernovski, Jovanka Popova, Elena Trencheva


Hacking the Future is an open, participative, research project that aims to initiate a process of structural mapping and critical positioning of artistic practices, as well as various types of civil activism which refer to strategic acts related to the public space, media, digital culture and new media.

The conceptual frame of the project was developed during the workshop “Development of curating and mediating...

За проектот

Автори на проектот:
Велимир Жерновски, Јованка Попова, Елена Тренчева


Hacking the Future е отворен, партиципативен, истражувачки проект кој има за цел да иницира процес на структурно мапирање и критичко позиционирање на уметнички практики и различни видови на граѓански активизам кои се однесуваат на стратегиски делувања поврзани со јавниот простор, медиумската сфера, дигиталната култура и новите медиуми.

Проектот беше конципиран и идејно развиен во рамки на работилницата насловена „Развој на курирањето и...

За нас

Здружението на граѓани Проектен простор Прес ту егзит - Скопје е основано во 2004 година од страна на уметниците Јане Чаловски и Христина Иваноска како посебна програмски базирана уметничка иницијатива за истражување и продукција во полето на визуелните уметности и кураторските практики.  Трите главни програми на активности на здружението се: Иницијатива за кураторски гостувања;  Нови проектни продукции;  и Предавања, презентации и изложби,  насочени кон изнаоѓање нови начини за генерирање и продукција на проекти како и воспоставување на соработки со уметници...

КУРАТОРСКИ РАЗМЕНИ

Симпозиум и работилница
13-16 .06. 2012 | клуб ГЕМ | Скопје

Почитувани,

Ни претставува огромно задоволство да ве поканиме на интернационалниот симпозиум Кураторски размени кој ќе се одржи во периодот од 13 до 16 Јуни 2012 година во клубот ГЕМ во Скопје а во организација на Проектен простор Прес ту Егзит од Скопје.

Гости- предавачи: Сузана Милевска (Македонија), Башак Сенова (Турција),...

CURATING EXCHANGE

13-16 June 2012 Skopje, Macedonia

press to exit project space is pleased to invite you to Curating Exchange, the international symposium, which will take place at the GEM club in Skopje (Macedonia), from the 13th until the 16th of June 2012.

Guest lecturers: Suzana Milevska (Macedonia), Basak Senova (Turkey), Antonia Majaca (Croatia), <a target="_self" title="Marko Stamenkovic" href="index.php?view=article&id=26#section6" rel="noopener...