logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula

Blog

presstoexit / news  / Еразмус + Стратешко партнерство – PC4A проект

Еразмус + Стратешко партнерство – PC4A проект

Меѓународен проект | Еразмус + Стратешко партнерство – PC4A проект | Партнерски организации: Ринова, Проектен простор Прес ту егзит, Артерија, Регионална агенција за развој Сенек Пезинок, Културна индустрија за креативни кластери Пеци, Матарахуб | 2020

Ринова започна ново стратешко партнерство „Еразмус +“ – ПЦ4А – за промовирање на квалитетно и ефективно учење во доменот на креативните и културните индустрии.

P4CA е проект кој промовира заеднички искуства од повеќе организации: Ринова (ОК); Артерија, Полска; Регионална агенција за развој Сенек Пезинок (Словачка); Културна индустрија за креативни кластери Пеци (Унгарија); Матарахуб (Италија); и роектен простор Прес ту Егзит (Северна Македонија).

Новата креативна технологија и работните обрасци ги прават креативните индустрии атрактивни за младите луѓе. Сепак, постојат значајни, постојани бариери. Прашањата кои ги отвора овој проект се: Може ли да се најдат нови решенија за овие непривлечни предизвици? Во време кога Велика Британија се повлекува од ЕУ, P4CA ќе продолжи да дава поглед нанадвор за да се осврне на иновативните модели на школување во различни европски земји. Европскиот парламент ги идентификува Креативните индустрии како клучна улога како двигател на растот, придонесувајќи повеќе од кој било друг сектор во вработувањето на младите и се покажа како најотпорна за време на економската криза по 2008 година.

PC4A ќе се заснова на претходен меѓусекторски проект, Европско партнерство за практиканти (EP4A) кој има за цел да промовира учество во малите и средни претпријатија и да го примени она што беше научено во ЕП4А конкретно на креативните и културните индустрии. Проектот се усогласува со тековната работа на Ринова во секторот на креативните индустрии со партнерите на европско ниво, што вклучува проекти за поддршка на професионален развој околу учење базирано на работа и околу преносливи вештини на младите луѓе.

Исто така, ќе обезбеди ресурси за професионален развој за тренери за обуки и обучувачи во компанијата во секторот усогласени со Европската рамка за квалитетно и ефективно учење.

http://www.rinova.co.uk/

admin

No Comments

Post a Comment